Какво става?! И „Мис Тийн САЩ“ се отказа от титлата си

Оттеглянето на двете красавици се случи в рамките на няколко дни

Новини
17:33 - 09 Май 2024
3913
Какво става?! И „Мис Тийн САЩ“ се отказа от титлата си

Носителката на титлата „Мис Тийн САЩ“ Ума София Сривастава се отказа от титлата, като решението ѝ идва само няколко дни след като „Мис САЩ“ 2023 Ноелия Войт също обяви оттеглянето си.

Тийн красавицата сподели новината в профила си в Instagram, като каза, че нейните

„лични ценности вече не съвпадат напълно с посоката на организацията на конкурса“.

Малко преди това пък „Мис САЩ“ Ноелия Фойгт аргументира решението си да подаде оставка с проблеми свързани с психичното си здраве.

От организацията „Мис Тийн САЩ“ заявиха, че подкрепят решението на Ума София и в най-скоро време ще бъде обявено името на нейната наследница.

„След месеци на борба с това решение, реших да се откажа от титлата „Мис Тийн САЩ“ 2023“,

започна изявлението си красивата брюнетка.

Тя допълни, че винаги ще си спомня с добро за времето си като „Мис Ню Джърси Тийн САЩ“ и че е щастлива и удовлетворена, че е представила щата си на национално ниво като първо поколение мексиканско-индийски американка.

По-рано тази седмица „Мис САЩ 2023“ Ноелия Фойгт обяви оставката си, като каза, че вярва във вземането на решения, които да карат хората да се чувстват добре и най-вече да се отразяват положително на психическото им здраве.

„Поставете приоритет на психичното си здраве, защитавайте себе си и другите, като използвате гласа си и никога не се страхувайте от това, което крие бъдещето, дори и да ви се струва несигурно“, написа тя.

Оставката на Ноелия идва три дни след като директорът на социалните медии на конкурса „Мис САЩ“, Клаудия Мишел, обяви собственото си напускане, цитирайки „токсичност на работното място и тормоз“ и казвайки, че

носителките на титлата „трябва да бъдат изслушвани, а не заглушавани“.

„Имах привилегията да работя отблизо с Ноелия и за съжаление видях влошаване на психичното ѝ здраве, откакто се срещнахме за първи път", каза тя.

От екипа на конкурса „Мис САЩ“ заявиха пред USA Today, че изявлението на Клаудия съдържа „фалшиви обвинения“ и че организацията е „ангажирана с насърчаването на безопасна, приобщаваща и подкрепяща среда и ние приемаме тези твърдения сериозно“.

Припомняме, че през 2021 г. Макс Себрехтс, вицепрезидент на „Мис САЩ“, подаде оставка, след като множество претендентки обвиниха, че ги е тормозил сексуално.