Какво става с "Уиз еър"? Отмениха без обяснение всички полети за Лондон

Икономика
19:02 - 28 Август 2023
28173
Какво става с "Уиз еър"? Отмениха без обяснение всички полети за Лондон

Днешните полети на "Уиз Еър" от София до лондонското летище Лутън и обратно са били анулирани, при това без да бъде посочена каквато и да била причина. Неприятната вест съобщиха от столичното летище, позовавайки се на информация от авиокомпанията.

Към британската столица полетът е трябвало да излети в 15:15 часа днес, а този, който трябваше да кацне на българска земя, бе планиран за 22:40 часа тази вечер. Причина за анулирането, което е отразено и на сайта на летището, на този етап не се посочва.

Пътниците презаверяват своите билети за следващи дати. От авиокомпанията поднасят извинение за причиненото неудобство, съобщават още от Летище София.

Неотдавна Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА) изиска от "Уиз Еър" план за преодоляване на закъсненията и отмяната на полети. На провела се през август среща между главния директор на ГД ГВА Анелия Маринова и представители на авиокомпанията стана известно, че от началото на годината са получени над 500 жалби от пътници на "Уиз Еър", а над 200 от тях не са били обработени от авиокомпанията. Представителите на авиокомпанията поеха ангажимент да разгледат всички от тях. Двете страни се договориха още да започнат редовни срещи с цел навременен обмен на информация, както и да разгледат предложените в плана коригиращи мерки за справяне със ситуацията на летищата.