Калин Стоянов: Купуваме 273 камери за скорост

Общо четири са обществените поръчки за тях, обясни вътрешният министър

Политика
15:56 - 30 Май 2024
1229
Калин Стоянов: Купуваме 273 камери за скорост

Чрез обществени поръчки ще бъдат закупени 273 камери за измерване скоростта на движение, каза в Шабла служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Общо четири са обществените поръчки, като едната е в напреднала фаза. При нея става въпрос за закупуване и доставка на не по-малко от 63 броя преносими камери, коментира Стоянов.

Според него това ще се случи през следващите месеци и приоритетно ще бъдат раздадени на местата, където често се случват катастрофи. „За мен тези камери са много по-ефективни от стационарните, тъй като при тях го има елементът на изненадата. Имам уверението на хората, които работят по тези поръчки, че те са приоритетни и това ще се случи през следващите месеци“, каза още Калин Стоянов.

Служебният министър каза още, че ще има нови документи за самоличност, като те ще съдържат биометрични данни. "Проблемът е само с експресната поръчка - ще може да се заяви такава, но документите ще могат да се получат само в София. Това е така, защото искаме всичко да е централизирано. Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина“, коментира още Стоянов.

По отношение на възобновяването на работа на други районни управления, като това в Албена, служебният вътрешен министър Стоянов каза, че това може би ще се случи до дни.

Калин Стоянов беше в Шабла за откриване на районното управление (РУ), което през 2022 година бе преобразувано на полицейски участък към РУ-Каварна.