Калин Стоянов: Нотариуса се е срещал с шефа на ГДБОП!

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи на въпрос от народния представител Ивайло Мирчев

Крими
17:00 - 19 Април 2024
3147
Калин Стоянов: Нотариуса се е срещал с шефа на ГДБОП!

Бившият директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) Любомир Янев и Марин Божанов-Нотариуса са имали среща през 2013 година.

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов на въпрос от народния представител Ивайло Мирчев, публикуван на сайта на парламента.

Стоянов посочва, че това не е основателна причина да се започне конкретна вътрешна проверка.

Служебният министър допълва, че към момента в Дирекция „Вътрешна сигурност“ се извършва комплексна проверка. Една от целите ѝ е да се установят данни за контакти на служители на МВР с Божанов.   

Мартин Божанов, известен с прозвището Нотариуса, беше убит в София на 31 януари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.