Калин Стоянов: Очаквам да обявят за издирване Гайтански и Мавродиев

Горица Кожарева не дойде в МВР с готово име за служебен министър, разкри настоящият шеф

Политика
11:30 - 15 Август 2024
2022
Калин Стоянов: Очаквам да обявят за издирване Гайтански и Мавродиев

Няма нищо ново по случая Румен Гайтански и Стоян Мавродиев освен онова, което се е случило през изминалия ден. МВР продължава да съдейства на антикорупционната комисия. Това съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред журналисти. 

По думите му няма данни Гайтански и Мавродиев да са в чужбина. 

"Очаквам да бъдат обявени за издирване още днес, а това може и вече да се е случило", заяви той. "Така че в един друг момент те ще се появят."

Стоянов заяви, че на срещата в МВР Горица Кожарева не е отишла с готово име за служебен вътрешен министър. 

Той потвърди, че е била задържана жената, стопанисвала хосписа в Банкя. 

"Работим по досъдебно производство, което е образувано за престъпление "палеж" по смисъла на наказателния кодекс. Материалите, които е имало от предходните проверки на другите институции, ще бъдат приобщени към него."

Стоянов уточни, че затварянето на такава институция.

Четирите оставки в Пловдив след трагичния случай са малка част от всичко, което ще бъде направено там. "Очаквам днес да се реши въпросът с директора Георги Чергов. Излезлият в болничен пряк ръководител може би го прави умишлено, но няма да му се размине", каза министърът. 

"Моята оставка я искат за всичко, може и за каране без колан на шофьор в София да ме викнат в парламента", обясни още Стоянов и добави, че е разпоредил проверка за сваления сайт "Ново начало.com". Утре щял да даде подробна информация за него. "Единственото хубаво е, че Божидар Божанов и Ивайло Мирчев се асоциираха с този сайт. Аз да съм част от партия, фалшива новина ли е това?, каза Стоянов на въпрос дали това не е сатиричен сайт, а не издание за фалшиви новини.