Калин Стоянов при пожарите: Тези, дето ми искат оставката, ще избягат с 200!

Защо коментираме само БМВ-тата? Имаме техника, но разберете, че това е огнена стихия, каза министърът

Крими
09:14 - 19 Юли 2024
2041
Калин Стоянов при пожарите: Тези, дето ми искат оставката, ще избягат с 200!

"Ако искащите ми оставката дойдат и видят за какъв огън става въпрос, ще избягат с 200 и ще трябва да търсим и тях", това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов от село Мамарчево.

Двамата със служебният премиер Димитър Главчев дадоха брифинг относно пожарите в страната.

"Има засегнати няколко къщи в Крайново, около десет. Половината от тях не са обитавани през цялото време на годината. Няма пострадали хора. Колегите от всичките институции са работили на терен. Днес ще работим с двата хеликоптера на отбраната и с двата хеликоптера на Чехия. Заявили сме и два хеликоптера от Франция", това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов от село Мамарчево. 

"Големи са фронтовете, температурите бяха изключително високи и вятърът беше много силен. За момента имаме техника, военните са при нас", уточни министърът. 

"Всяко лято става все по-зле. Около 70% от техниката, с която разполага пожарната, е закупена през последните 7 години. Защо коментираме само БМВ-тата? Имаме техника, но разберете, че това е огнена стихия", каза Стоянов. 

Няма да коментирам исканията на тези хора, каза вътрешният министър по повод исканата му оставка. "Които, ако доведа тук и видят за какъв огън става въпрос, ще избягат с 200 и ще трябва да търсим и тях". 

Той уточни, че на всеки 20 минути се получават сигнали на територията на цялата страна и то за тежки пожари. 

Главчев заяви, че мобилните оператори са обещали още днес да поставят мобилна клетка в село Воден, за да може да се задейства системата за ранно известяване. Тя не беше задействана при огъня преди два дни, защото в селото няма обхват.