Калин Стоянов проговори: Кирил Петков 2 дни ме убеждаваше да стана министър, с друг не съм говорил

Ако премиерът и вицепремиерът са доволни от мен, искам да продължа, обясни МВР шефът

Политика
13:57 - 21 Февруари 2024
3851
Калин Стоянов проговори: Кирил Петков 2 дни ме убеждаваше да стана министър, с друг не съм говорил

Единственият човек, който ми предложи да стана вътрешен министър и два дни ме убеждаваше да приема, това е Кирил Петков. С друг не съм водил разговори, категоричен бе вътрешният министър Калин Стоянов в Бургас на въпрос чие политическо назначение е той в силовото ведомство.

Преди дни експремиерът Кирил Петков обяви, че Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и нямало смисъл да се преструват, че не е.

Калин Стоянов бе категоричен, че никой министър към момента не се чувства сигурен. „Премиерът и вицепремиерът ще вземат своето решение, което да обсъдят с останалите лидери на партиите, които подкрепят правителството и ако са доволни от моята работа, готов съм да продължа да я върша“, каза още той.

По разследването на убийството на Мартин Божанов – Нотариуса министърът обяви, че от ГДБОП теч на информация не е имало. Това е единствената структура в МВР, която под моето ръководство успя да събере достатъчно доказателства за образуването на досъдебни производства към Мартин Божанов, каза Калин Стоянов и призова да спрат спекулациите по тази тема.