Калин Стоянов с коментар за бруталния побой над жена в Перник

Непълнолетният извършител е познат на органите на реда – задържан е за притежание на наркотици и кражба, обясни вътрешният министър

Общество
10:09 - 31 Юли 2024
2353
Калин Стоянов с коментар за бруталния побой над жена в Перник

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира бруталния случай на насилие над жена в Перник от 30 юли.

„Осъждам остро циничната проява на насилие в Перник, при която младеж преби беззащитна жена. Хулиганският акт е извършен с изключителна дързост и грубо погазва установените обществени норми“, написа той във Фейсбук.

Той допълни, че справката в регистрите на вътрешното министерство показва, че непълнолетният извършител е познат на органите на реда – задържан е за притежание на наркотици и кражба.

„Установено е, че двамата не са се познавали с потърпевшата, нямало е предистория“, заявиха от МВР в „Тази сутрин“.

Двамата са били задържани в 18 ч. на същия ден, като не е установено да са употребявали алкохол или опиати, но не е известно в какво състояние са били по време на деянието.

Жената е идвала да пие кафе всяка сутрин на мястото. Племенникът ѝ Борис Василев заяви пред Би Ти Ви, че преди побоя е била причаквана. След него тя се е прибрала вкъщи, но състоянието ѝ се е влошило и е извикана Спешна помощ. Жената продължава да е в кома в местна болница, като състоянието ѝ не позволява да бъде преместена за лечение в „Пирогов“.

„Очаквам днес (31 юли) да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Надявам се на добри новини за жертвата на насилието, чието състояние остава тежко“, написа още Калин Стоянов във Фейсбук.