Калин Терзийски още чака да го повикат доброволец

Новини
09:45 - 26 Март 2020
5569
Калин Терзийски още чака да го повикат доброволец

Писателят Калин Терзийски, който още преди 5 дни оповести, че се е записал като доброволец към Контактния център на Столична община и ще се бори на първа линия с коронавируса, още очаква първата си задача.

Терзийски, който е завършил медицина във ВМИ със специалност „психиатър”, реши да помага като доброволец навръх 50-ия си юбилей на 22 март, „защото ми се стори, че това е хубав, символичен подарък за мен”. Оказа се обаче, че до този момент писателят не е включен в плановете на медиците и Столична община за безвъзмезден труд.

Според признанието на Калин Терзийски, и от Медицинска академия, и от Александровска болница не се отнесли много насериозно спрямо неговите намерения. Може би заради това, че по-рано писателят бе споделил, че се надява да не бъде използван за „рутинна сестринска или санитарска работа“, защото се притеснява, че няма да се справи, тъй като за това се изискват физически усилия.

От Столична община все пак са включили Калин Терзийски в план графиците си. Обадили му се два пъти, за да го питат в кои дни ще е свободен, за да носи продукти от първа необходимост на възрастни хора. „Все още не са ми възложили първата задача. Казал съм им, когато имат нужда, да ме търсят”, споделя писателят.