Калин Врачански и Ирен Кривошиева са в първия актьорски курс на "Лий Страсбърг“ у нас

Един от завършилите уъркшопа ще получи пълна стипендия за едногодишно обучение в Лос Анджелис

Култура
13:59 - 20 Юни 2022
1272
Калин Врачански и Ирен Кривошиева са в първия актьорски курс на "Лий Страсбърг“ у нас

Калин Врачански и Ирен Кривошиева са сред участниците в първия актьорският курс на световноизвестния институт по театър и кино "Лий Страсбърг" у нас, съобщават организаторите.

Сред избраните са също Стефани Ивайло, Жаклин Георгиева, Ясен Атанасов, както и студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов“. Освен български актьори, уъркшопът на "Лий Страсбърг“ има и международни участници, които пристигнаха в София специално за курса.

Един от завършилите уъркшопа ще получи и пълна стипендия, покриваща едногодишно обучение в института в Лос Анджелис. 

"Поздравявам ви за участието в този уъркшоп. Ценим вашите усилия да надграждате уменията си в професията. Вие сте търсещи хора, а ние подкрепяме и винаги ще бъдем партньори на проекти именно за хора, които искат да се развиват. Вярвам, че тази инициатива ще ви е изключително полезна“, каза в поздрава си към участниците заместник-кметът Мирослав Боршош. 

"Благодаря, че видяхте в този уъркшоп възможност за професионално развитие. Днес се сбъдна една моя мечта", благодари на 16-те избрани актьора актрисата Кристина Верославова, организатор на курса.

Институтът "Лий Страсбърг", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, продължава 5 седмици. Обучението в София се води от Пол Ръш, преподавател от института и член на The Actors Studio. Дейвид Страсбърг, син на Лий Страсбърг и настоящ директор на института, ще има онлайн мастър клас във финалната седмица. Актьорите ще имат възможност да преминат и през специален онлайн мастър клас с Томас Съливан - един от най-значимите кастинг директори на Холивуд, направил кастинга и на спечелилия "Оскар" филм "Зелената книга".