Калоян Кръстев замени Георги Костадинов в националния тим

Футбол
09:38 - 04 Октомври 2021
2001
Калоян Кръстев замени Георги Костадинов в националния тим

Младият футболист на ЦСКА Калоян Кръстев ще се присъедини към националния тим за предстоящите мачове от квалификациите за световното първенство. Това обявиха от Българския футболен съюз на своя сайт.

Кръстев е получил повиквателна от селекционера Ясен Петров за гостуването на Литва на 9 октомври и домакинството на Северна Ирландия на 12 октомври.

Промяната в редиците на българския тим налага контузията на капитана Георги Костадинов. В последния мач на неговия клубен тим "Арсенал" Тула, той получи тежък удар в лицето. Футболистът беше изнесен на носилка, а след преглед стана ясно, че ще претърпи операция заради счупена скула.

Кръстев получи първа повиквателна за националния тим в край на август 2021 г. Той бе част от групата, на която Петров разчита за мачовете с Литва и Италия.

Част от националите вече се събраха в базата на тима в столичния квартал "Бояна". На 8 октомври те заминават за Литва.

В момента България е на четвърто място в квалификационната си група с 1 победа, 2 равенства и 2 загуби. Само лидерът в крайното класиране си осигурява директно място на световното в Катар през 2022 г., а вторият ще участва в плейофи.