Калоян Методиев критикува Радев - често се обръщал към народа

Политика
18:39 - 28 Септември 2020
2379
Калоян Методиев критикува Радев - често се обръщал към народа

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, потвърди, че повод за раздялата му с поста било тържество на лидера на БСП Корнелия Нинова в Боровец, на което отишъл в лично качество, но без да каже на Радев. След него имал разговор, на който държавният глава му казал, че "повече не могат да продължават така".

В интервю за Би Ти Ви Методиев каза, че след това е внесъл молбата си за напускане и обявил това във фейсбук, а прессекретариатът на "Дондуков" 2 е съобщил, че е освободен по решение на президента. Според политолога вероятно е засегнал егото му.

Бившият шеф на кабинета на Радев каза, че причините за напускането му са много - несъгласие, че президентът обсъждал конституционни промени без партиите; че слагал всички в кюпа - всички били лоши, което дестабилизирало партийната система; че много често правел обръщения към народа; че не давал надежда, когато говорел и др.

Методиев заяви още, че като шеф на кабинета искал да има повече млади хора в институцията и да се прави повече пиар като европейските президенти - чрез каузи, чрез привличане на инвестиции, чрез инициативи в защита на природата. Попитан дали е имал конфликти с военните в президентството, той каза, че командният стил му е чужд.

Бившият шеф на кабинета на Радев заяви, че двамата не са имали разговор за подкрепата, която държавният глава даде на протестите. Но обяви, че той също подкрепя мирните протести и че Бойко Борисов трябва да изпие горчивата чаша до край.

Калоян Методиев не коментира дали има неразбирателство между Румен Радев и Корнелия Нинова, но каза, че лидерът на БСП не се е месела в президентската институция. Попитан за снимка на президента с Георги Гергов от БСП, на която двамата са на сватбата на сина на Илияна Йотова, Методиев каза, че между Правец и Боровец той лично би избрал Боровец.