Калоян Методиев: Радев тормозеше политическите си опоненти чрез НАП

Държавната бухалка се стовари върху мене заради критики, ревизията не установи нищо, заяви бившият шеф на кабинета на президента

Политика
11:06 - 04 Септември 2023
5595
Калоян Методиев: Радев тормозеше политическите си опоненти чрез НАП

Политологът и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев заяви, че 9 месеца Националната агенция по приходите го е проверявала по поръчка на държавния глава. Причината била, че Методиев, който напусна "Дондуков" 2 след скандал, започна да критикува президента. Ревизията не открила разминаване между доходите на политолога и начина му на живот. Методиев твърди и че стотици от политическите опоненти на президента са били тормозени по време на служебната му власт.

"Повече от 9 месеца НАП прави ревизия на мен и съпругата ми. Тормоз, справки, постоянно даване на обяснения, вадене по цели дни на документи за години назад…. Проверката не установи никакво разминаване между доходите ни и начина ни на живот. Нито стотинка. Стотици страници проверки от смяна на маслото на колата до къмпинга, на който ходим.

Не обвинявам десетките служители, впрегнати да правят проверката. Натискът, колкото върху семейството ми, е бил и върху тях. Ясно ми е, че беше политическа поръчка на служебния кабинет.

Затова една от първите смени на Радев беше на шефа на НАП – лице от пловдивския им кръг, въпреки че приходната агенция няма никакво отношение към провеждането на изборите. Трябваха му бухалки. Пиша това, защото не съм само аз. Стотици от политическите опоненти на президента бяха тормозени по време на служебната му власт", написа Калоян Методиев във фейсбук.

"По време на цялата проверка от главата ми не излизаше филмът на БТВ за един квартал в Бяла. Семейства с по няколко огромни къщи-палати, строят и нови, последни модели лимузини, пиянски оргии на хора накичени с килограми злато, които чистосърдечно си признаваха, че никога не са работили нищо, нямат доходи, милионите били от дъщеря проститутка на Дунав мост и т.н. Ярък контраст. За бизнес кръга на кохортата на Радев, за криминалния контингент и за неработилите никога милионери проверки няма. Държавните служители бяха хвърляни на друго място.

Държавната бухалка се стовари върху мене заради политически критики и позиции. Ефектът обаче беше, че пишех два пъти повече статии и давах два пъти повече интервюта. Когато посягат на семейството ми не само ме мотивират повече, но и ме втвърдяват. Особено, когато е несправедливо.

Безобразията на служебната власт на Радев са повсевместни – от злоупотреби с институциите, през масови чистки на хора, тежка корупция та чак до подписване на антибългарски договори в безобразен разрез с националния интерес за десетки години напред", написа още бившият шеф на кабинета на президента Радев.