Калоян Методиев ридае: Имаме отмъстителен и дребнав президент

Ходът на държавния глава е отмъщение, смята дясната ръка на соцлидерката

Новини
19:45 - 16 Януари 2023
8631
Калоян Методиев ридае: Имаме отмъстителен и дребнав президент

Имаме президент, който е несигурен, дребнав и отмъстителен, който не е държавник, а гледа личния си интерес, опитвайки се да запази максимално дълго едноличната си власт. Радев връчи "Данайски дар" (бел.ред: символ на предателство, от времето на древна Троя и Троянския кон), на Корнелия Нинова точно на рождения ѝ ден.

Всички коментатори, извън трима-четирима от кохортата, са на мнение, че даде мандата на БСП, за да намали шанса за кабинет до максимум и да удари Нинова.

Това стана ясно от думите на Калоян Методиев, дясна ръка на соцлидерката и директор на института "РЕГО" в коментара му по темата за третия мандат в обзорното предаване "Това е България" на Радио Фокус".

"Мога да кажа две неща по отношение на връчването на на мандата. На първо място през последната седмица видяхме две лица на една монета - Слави Трифонов, който удари дъното с песента за Лена Бориславова, и Румен Радев, който

връчи мандата точно на рождения ден на Корнелия Нинова. Защо не го връчи в сряда, в петък, ден-два-три по-рано, беше абсолютно възможно.

Със Слави Трифонов имат един и същи подход и да това са в един отбор, с един културен ход в политиката. Второто нещо, което може да се каже по отношение на този мандат е, че всички коментатори, извън трима-четирима от кохортата, са на мнение, че даде мандата на БСП, за да намали шанса за кабинет до максимум и да удари Нинова.

"Връчването на този мандат показва, че имаме президент, който не е държавник, който гледа единствено личния си интерес, дребнав, един отмъстителен, несигурен и в крайна сметка опитващ се да запази максимално дълго едноличната си власт", допълни той.

Според Методиев ходът на държавния глава е отмъщение, той си и харесал определено политическо пространство и по-голяма част от политическия му инженеринг върви натам.

Неслучайно основната линия, по която работи служебният кабинет, е да изчегъртва кадри на БСП и да "трудоустроява" такива от вътрешната опозиция , най-ярките, най-радикалните и да напасва собствения си дневен ред.

"Той си е навил на пръста, че тази партия трябва да я вземе, да му се подчинява, да му слугува,

като 5-6 проекта през последните две години създаваше и управляваше в нарушение на Конституцията и новите, които в момента структурира", каза още Калоян Методиев.

Директорът на института "РЕГО" смята, че

шансовете на БСП да състави правителство с третия мандат са много малки,

поради заявките на останалите политически сили, поради раздробения парламент, поради различията, поради много фактори.

"Никога в политиката не може да се каже, че нещо е обречено на 100%, но по отношение на реализацията на този мандат към момента шансовете са минимални. Нека ги определим като един конски косъм", категоричен е бившият началник на кабинета на Нинова.