Калоян Методиев: Явно засегнах егото на Радев

Бившият президентски съветник се заразил с коронавирус, минал през 14-дневна карантина

Актуални новини
18:00 - 28 Септември 2020
2644
Калоян Методиев: Явно засегнах егото на Радев

"Конкретният повод за напускането ми на президентската институция беше мое посещение на тържество на Боровец, където Корнелия Нинова празнуваше победата си на избора на лидер на БСП". Това каза пред Би Ти Ви Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, който наскоро се раздели с поста. И обясни как е протекъл решителния разговор между тях.

"Имахме разговор на сутринта с президента, на който той ми каза, че не може да продължаваме така и аз после подадох оставка. И за да няма колебания в мен, публикувах съобщението си във Фейсбук. Явно съм засегнал егото на Радев", обясни Методиев.

"Самата Нинова ме покани на празненството, с нея се познавам отдавна. Пълнолетен човек съм и нося отговорност за постъпките си, не съм убил някого. Не съм казвал на Радев, че ще посетя празненството", допълни той.

"Днес чухме поредното президентско обръщение - такова трябва да се прави рядко и да има резултат", заяви бившият президентски съветник.

"Между Боровец и Правец избирам Боровец. Командният стил ми е чужд", отсече някогашният седесар.

Методиев разкри, че е бил заразен с коронавирус и е изкарал 14-дневна карантина.

"Агресията винаги капсулира, протестът трябва да е кохерентен. А той вече не е автентичен", това допълни Методиев.

"Нещата в политиката не са такива, каквито изглеждат, наподобяват айсберг, 90 процента е под повърхността", загатна обаче той за следващи свои разкрития.