Калоян Паргов: Ще подкрепя Мая Манолова за кмет

Корнелия Нинова хвърли БСП в хаос, категоричен беше той

Политика
08:28 - 11 Юни 2019
2935
Калоян Паргов: Ще подкрепя Мая Манолова за кмет

Ако структурите издигнат омбудсмана Мая Манолова за кмет, аз бих я подкрепил. Това каза пред Нова ТВ председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов.

"Търсим кандидатура, която е извън рамките на БСП, защото тук вече 30 г. губим. Видяхме, че моделът Радев се получи", категоричен беше левият лидер.

Той подчерта, че категорично би подкрепил омбудсмана Мая Манолова, ако реши да се кандидатира за кмет. "От вчера стартирахме кампанията в София. Когато видя имената, ще трябва да говоря с всички. Включително и със себе си ще трябва да разговарям", пошегува се Паргов.

По думите му Манолова вече се е доказала като гласа на народа. Затова няма да е лошо да стане и гласът на софиянци.

"След като видя и нейното име ще трябва да разговарям с нея. Досега не е имало такъв разговор, каза още той за Манолова. Където е съгласието, там е победата. Ако БСП иска местната власт, това минава със силно местно присъствие. Г-жа Нинова с тази нейна оставка хвърли БСП в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юли. Тя някак драматизира с тази ситуация. Тя сама обяви награда за главата си и отвори кутията на Пандора. Това, което аз съм и казал в личен разговор е да не подава оставка. Кому е нужно това? Хората ми казаха "Кажете й - Инат врат чупи", каза още Паргов. Трябва да извлечем позитивите и да обърнем слабите неща в триумф."

Спореед Паргов Партията има нужда от всички и всеки. "Никой обаче няма да подкрепи една партия, в която се карат помежду си", подчерта той. Ако Елена Йончева също е предпочитана от организациите, ще го обсъдя с нея да видя каква е нейната мотивация, но тя вече е в ново амплоа. С местните избори се справяме в рамките на субсидията. Обикновено в София те минават с не повече от 250-300 хил. Това са официални отчети пред Сметната палата, отчете Паргов.

Ако говорим за субсидиите само да ви кажа, че тази крайност, до която се стигна, е заплаха за политическата система. Ако в момента държавата се грижи, а субсидията отиде на 1 лв., политическите партии отиват в частни ръце. Има хора, които могат да издържат малки партии, но с електорално присъствие. "Воля" е такава партия.

След 2009 г. политическата система в България се промени коренно, защото тогава на политическата сцена изгря един политически субект, който е коренно различен от всички досега. ГЕРБ от години води политиката си по ръба на популизма, каза още той.

Паргов припомни лошите ремонти в София и подчерта, че това е нещо, което трябва да се промени.