Калоян Паргов: Страх от напрежение в обществото ли налага разхлабването на мерките?

Политика
13:13 - 02 Май 2020
2433
Калоян Паргов: Страх от напрежение в обществото ли налага разхлабването на мерките?

Страх от нагнетеното напрежение в обществото ли налага разхлабването на мерките срещу опасността от вируса COVID-19? Това попита лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на участие в ТВ "Европа".

За Паргов има още един неизяснен въпрос: 

"Експертите там считат ли, че опасността от вируса е отминала, за да спрат редовните сутрешни брифинги? И смятат ли, че информирането чрез прессъобщения би било достатъчно ефективно, при положение че в последните почти два месеца даваха пресконференции всеки ден по всяко време?", чуди се социалистът. 

Според Калоян Паргов Националният оперативен щаб дължи обяснение на обществото за ситуацията с коронавируса в мометна, защото начинът, по който бяха спрени всекидневните сутрешни брифинги, предизвиква още много въпроси.

"Нека да направят пресконференция, на която ясно да заявят, че опасността намалява и ще продължи да спада прогресивно, призова той.

Според председателя на БСП-София, освен социално-икономическите последици от вируса, тепърва всички ще трябва да преодоляваме и много сериозни психологически такива. 

"В най-общи линии здравните мерки досега бяха адекватни. Разбира се, на моменти имаше хаос и объркване - една мярка беше налагана, после отменяна, след това пак налагана, доуточнявани бяха заповеди. Но и напрежението и стресът върху отговорните лица бяха огромни. И това трябва да го имаме предвид", каза още Паргов.