Камала за Тръмп: Безотговорен лъжец!

Дядката използва за агитация урагана "Хелън", който отне живота на над 220 души в шест американски щата

САЩ
09:53 - 08 Октомври 2024
1816
Камала за Тръмп: Безотговорен лъжец!

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис нарече бившия държавен глава Доналд Тръмп "невероятно безотговорен", тъй като според нея е разпространявал лъжи за мерките на правителството, свързани с последиците от урагана "Хелън", предават Асошиейтед прес и БТА.

"Има много лъжи и дезинформация, разпространявани от бившия президент за това, което се предоставя, особено за оцелелите от "Хелън". Това е изключително безотговорно", каза Харис пред репортери, преди да се качи на борда на президентския самолет, за да лети до Ню Йорк.

Ураганът "Хелън" отне живота на над 220 души в шест американски щата, докато ураганът "Милтън" наближава крайбрежието на Флорида.

Тръмп направи множество неверни изказвания по темата, включително казвайки, че федералното правителство умишлено отказва помощ на жертвите на бедствието, които подкрепят Републиканската партия. Той също така погрешно твърди, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации е останала без пари, защото всички средства са отишли за програми за нелегални имигранти, отбелязва АП.

Харис от своя страна каза, че всъщност федералната агенция разполага с много ресурси, които са на разположение на хората в нужда. По думите ѝ със своите ресурси агенцията помага на хората да се изправят на крака и да възстановят домовете си.

Междувременно Ройтерс съобщи, позовавайки се на свои източници, че милиардерът Илон Мъск планира да агитира в щата Пенсилвания в подкрепа на Доналд Тръмп.

Преди няколко дни Мъск се появи заедно с Тръмп на предизборен митинг в Пенсилвания. Още през юли собственикът на автомобилния производител "Тесла" и социалната мрежа "Екс" публично заяви подкрепата си Тръмп на предстоящите президентски избори.

Пенсилвания се смята за ключов щат както за Тръмп, така и за опонентката му от Демократическата партия Камала Харис в президентската надпревара на 5 ноември. Тръмп е планирал за утре два митинга в щата - в градовете Скрантън и Рединг.