Камара „Пътища“: Оставаме без пътно поддържане от 30 септември

Протестите на пътните фирми започват утре пред Народното събрание, подкрепят ги и автомобилните превозвачи

Новини
12:59 - 26 Юли 2022
2147
Камара „Пътища“: Оставаме без пътно поддържане от 30 септември

Протестите на пътните фирми започват в утрешния ден пред Народното събрание, както и 20 локации в страната.

Част от правителството и управляващото мнозинство саботира строителството и поддържането на пътища в България. Това заявиха представители на Браншовата камара „Пътища“ по време на пресконференция.

„Ако Народното събрание не промени решението си, на 30 септември държавата ще се окаже без пътно поддържане. Няма да има физическо време да се избират изпълнители и забавянията на плащанията ще доведат до лихви и неустойки. 3000 километра пътища стоят без всякакви дейности и продължават да се рушат. Не държавата дава парите, а българските граждани. Още един строителен сезон ще бъде пропилян“, посочи Стефан Чайков, председател на Браншовата камара „Пътища”.

Свидетели сме на политически опит парите да не бъдат платени, посочи той.

50 на сто от дължимите суми бяха изплатени, но заради разходите им голяма част от сумата вече е разходвана, добави Чайков.

Камара на автомобилните превозвачи в България изразява своята солидарност с протеста на Камара на строителите. Това се казва в писмо до медиите от организацията на превозвачите.

Повече от година българският бизнес е изправен на ръба на оцеляването, а липсата на подкрепа и адекватни мерки за справяне с кризите в страната и света, обричат стотици български домакинства. Факт е, че в сектор "Транспорт" не се направиха каквито и да било стъпки в подкрепа на българските превозвачи, пишат превозвачите.