Камата вбеси румънците в Катар (ВИДЕО)

Стоичков разбута журналисти от Букурещ, отказа и снимки

Спорт
21:59 - 19 Ноември 2022
24621
Камата вбеси румънците в Катар (ВИДЕО)

Легендата на родния футбол Христо Стоичков е в Катар като анализатор на мексиканска телевизия. Но успя отново да предизвика скандал около фигурата си, след като грубо посече румънски журналисти, поискали да говорят с него и да се снимат.

Медиите в северната ни съседка пищят за това, че Камата директно ги разгонил пред стадиона с думите: „Вие румънец ли сте? Хайде, пускай ме, чао”, сопва се Стоичков.

И язвително пишат, че разбрали за присъствието на бившия номер 8 от тълпа, събрала се да се снима с него и легендарния чилийски нападател Иван Заморано. "Интересно, че хората крещяха "Интер! Интер!", където Саморано игра в края на 90-те. А не разпознаваха особено Стоичков", твърдят румънците. 

Желаещите да се снимат за спомен с него трябвало да го правят на бегом, докато вървят забързано след българина, пишат още от букурещката медия. 

Преди 15 години Христо Стоичков блесна за пръв път като непонасящ румънците. Тогава той беше с българския тим в Констанца пред мача с домакини от предварителните кръгове за Европейското през 2008 г.

Раздразнен на макс, бившият футболист на Барселона правеше нецензурни знаци по посока на операторите, след което им извика:

"Мамалигари, прибирайте се!". По-късно, след повече от 4 години, Стоичков обясни реакцията си оттогава:

„Тези мои думи се обсъждат твърде много, сякаш аз съм провокирал Апокалипсиса. Сериозно, наистина ценя румънците. Ние дишаме един и същ въздух", припомнят разгневените журналисти.