Камбаните на "Александър Невски" биха заради COVID-19

От Светия Синод призоваха да се молим с "Отче наш" - у дома

Топ
20:10 - 23 Март 2020
3432
Камбаните на "Александър Невски" биха заради COVID-19

Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, отправи обръщение и молитва за изцеление на заболелите от коронавируса. Камбаните на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" забиха точно в 20,00 часа и звънът им продължи 10 минути. 

Призоваваме миряните да останат по домовете си и да вземат дейно участие в молитвата на нашия патриарх, съобщиха от Светия Синод.

Припомняме, вчера бе публикувана петиция под надслов: "Църквата няма как да спре да се моли". В нея се опровергава фалшивата новина, че в Неделя Кръстопреклонна българският духовен водач патриарх Неофит е участвал в неделната литургия на 22-ри март 2020 г., излъчена от БНТ2 от столичния храм "Въздвижение на Св. Кръст Господен".

От седмици Българската патриаршия включи в богослуженията си определени молитви към Бога, относно пандемията с COVID-19.

Като мярка на защита от коронавируса от БПЦ призоваха вярващите да останат по домовете си и да се молят заедно с молитвата "Отче Наш" всяка вечер, с което да се молят и за лекарите.

В дни на беди, болка и изпитания пред човечеството, Църквата не просто не се е затваряла в себе си, а напротив отваряла е широко своите порти и е изцелява хиляди, за което свидетелства историята. В тези моменти много хора са повярвали и откривали Бога и Църквата, напомнят авторите на петицията.

Петицията може да бъде открита на следния линк: https://www.peticiq.com/256719