Камбарев: Прокуратурата и службите се задействат по команда преди избори

Политика
08:06 - 04 Април 2024
2498
Камбарев: Прокуратурата и службите се задействат по команда преди избори

Прокуратурата и службите се задействат по команда преди избори. Така депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Михал Камбарев коментира по БНТ случая с Агенция "Митници". 

В сряда, дни преди смяната на редовния кабинет със служебен ДАНС и антикорупционната комисия влязоха по неотложност в митниците. За разпит бяха отведени директорът на приходната агенция Петя Банкова, заместникът ѝ Людмил Маринов, както и още 5 души. Сред тях са и двама бизнесмени от Хасково, както и митничари. Всички бяха задържани за 24 часа по закона за МВР, а до късно днес прокуратурата не беше повдигнала обвинения. Неофициалната информация е, че операцията е заради контрабанда. 

"Първо трябва да попитаме кой е политизирал този случай, ако е политизиран. Гледаме един и същи сериал в продължение на вече няколко избора. Ако се върнем назад - при предишните избори отново прокуратура и служби. Това са двата органа, които редовно, по команда, се задействат преди избори", посочи той.

"След сигнал от австрийските служби за корупция в митниците се прави проверка. Банкова уволнява 20 минтичаря, сменя шефовете на ключови дирекции. Имам две хипотези. Едната е, че това отново е предизборна акция. Втората е, че най-вероятно сме прекъснали канали на някого. Може би предизборно финансиране", каза депутатът от ПП-ДБ.