Камен Куката ще лежи едва 3-4 месеца в затвора

Приспадат от присъдата му 3-те години, прекарани в ареста

Крими
21:18 - 23 Август 2024
6248
Камен Куката ще лежи едва 3-4 месеца в затвора

Камен Балбузанов-Куката, който се предаде преди дни в затвора в Плевен, ще търка наровете в килията по-малко от година заради кражбата на надуваемия атракционен замък от плевенски парк. Това става ясно от справка в съда.

Куката има влязла в сила присъда от Върховния касационен съд от началото на тази година, която е 4 години, заради отмъкнатия надуваем замък. Над половин година властите го издирваха, а накрая, както Евелин Банев-Брендо и Румен Гайтански-Вълка, Балбузанов сам се предаде, готов да изтърпи наказанието си.

Куката обаче прекара над 3 години в ареста, които ще бъдат приспаднати от присъдата му и така ще лежи по-малко от година. Ако плевенчанинът обаче работи зад решетките, той може да скъси още повече наказанието си. Когато затворник работи в кауша, дните се смятат 2 за 3, работи 2 дена, но все едно е лежал 3.

Камен Балбузанов в съдебната зала

В момента известният кримигерой е в адаптационно крило на затвора в Плевен, където ще остане поне още две седмици. След това ще бъде приобщен към общата популация, известява "България днес". В момента затворът още обработва документите му и предстои да стане ясно колко дни точно има да доизлежава Куката. Освен времето в ареста, Балбузанов има прекарани и няколко месеца под домашен арест, които също ще бъдат приспаднати. По груби сметки Куката може да излезе след около 4-5 месеца, ако работи и се държи прилично.