Камери заснели подпалвача на къщата на адвокат Ирен Савова (ВИДЕО)

От кадрите става ясно, че слаб и висок мъж с качулка се приближава към дома със сак на рамо

Актуални новини
21:30 - 16 Януари 2020
5523
Камери заснели подпалвача на къщата на адвокат Ирен Савова (ВИДЕО)

Камери са заснели вероятния извършител на палежа на къщата, собственост на известната адвокатка Ирен Савова в Ихтиман, съобщи Нова телевизия.

От кадрите става ясно, че слаб и висок мъж с качулка се приближава към дома на адвокатката със сак на рамо. Предполага се, че в него са били тубите със запалителна течност, които по-късно бяха открити от пожарникарите.

Няколко минути по-късно на записите се вижда как избухват пламъците. След това същият мъж скача от покрива на къщата върху паркирана отпред кола и бяга. По информация на Нова тв, все още няма задържан за пожара. При него пострадаха огромна част от покрива и вторият етаж на имота.

Собственичката Ирен Савова предположи, че палежът може да е свързан с работата й. Тя не за първи път попада в медиите с твърдения, че е обект на заплаха. Миналата година пред кантората й бяха разлепени некролози. След това подаде сигнал, че има бръмбари в колата, а през 2015 г. изрази съмнения, че 75-годишният й баща е убит при катастрофа. Ирен Савова бе адвокат на държавата по делото за Царските имоти, както и на Биляна Петрова по делото "Иванчева".
 
"Няма как адвокат, който се занимава с такива дела, да няма врагове. Когато едната страна губи, другата няма как да е доволна”, добави адвокатката.

Вижте видеото с вероятния извършител тук.