Камерунският вратар се качи на самолета след скандал с треньора си

Андре Онана не одобрява тактическите възгледи на селекционера Ригобер Сонг

КАТАР 2022
22:26 - 28 Ноември 2022
13246
Камерунският вратар се качи на самолета след скандал с треньора си

На фона на звучния мач и драматичното 3:3 срещу Сърбия, отборът на Камерун бе разтърсен и от огромен скандал.

Още при излизането на стартовите състави впечатление направи, че на вратата на африканската нация не е Андре Онана.

Стражът на италианския гранд Интер е неизменен титуляр на камерунската врата, а и оставането му на пейката без основателна причина бе немислимо предвид доста неопитните му заместници с общо 4 мача с националния тим.

Но на вратата на Камерун застана Девис Епаси, а в минутите преди мача от Камерунската федерация съобщиха, че Онана е отстранен от състава заради нарушение на дисциплината, без да се внасят повече подробности.

След мача стана ясно, че нещата са още по-сериозни, защото Онана не само е останал извън групата за мача, но и още тази вечер ще бъде на самолета в посока Милано, за да тренира със своя Интер.

Раздорът между Онана и селекционера Ригобер Сонг е настъпил заради възражение спрямо тактическите възгледи на треньора.

Онана е бил помолен от своя треньор да чисти топката, когато е в краката му, а не да предприема рискови подавания към своите съотборници от отбраната.

Вратарят обаче е останал възмутен и отговорил, че това е остаряло разбиране за футбола и няма начин той да рита топката на посоки.

След тази реплика е последвал скандал, след който една от звездите на Камерун, а и един от най-добрите вратари на Мондиала изобщо, ще трябва да си хване самолета и да напусне Катар.

Онана, който има 214 мача за Аякс в кариерата си, а и преди година изтърпяваше наказание за употреба на допинг, по всяка вероятност ще приключи с националния тим на Камерун, докато негов наставник е легендарният Ригобер Сонг, съобщава дир.бг.