Камила Валиева с първи коментар: Емоционално изтощена съм

Сякаш не ми останаха повече емоции, заяви рускинята

Спорт
09:04 - 15 Февруари 2022
4348
Камила Валиева с първи коментар: Емоционално изтощена съм

Руската фигуристка Камила Валиева, която се готви за началото на индивидуалното състезание при жените на Олимпийските игри в Пекин, заяви, че е емоционално изтощена от събитията в последната седмица.

"Тези дни бяха много трудни за мен", каза 15-годишната фигуристка пред руския Първи канал.

Валиева за първи път коментира допинг скандала, който се разрази около нея в Китай.

"Сякаш не ми останаха повече емоции. Щастлива съм, но в същото време съм емоционално уморена", заяви рускинята, която бе допусната до участие в индивидуалната надпревара от Спортния арбитражен съд (КАС).

Ако Камила Валиева обаче заеме едно от първите три места в класирането, няма да има церемония по награждаването, обявиха по-рано от Международния олимпийски комитет (МОК) заради възможността тя все пак да получи наказание след провеждане на пълното разследване по допинг казуса.

Валиева коментира, че е гледала цялото изслушване от олимпийското село чрез видео линк.

"Седях там в продължение на 7 часа. Имахме само една 20-минутна почивка. Стоях и гледах. Беше много трудно, но очевидно това е един от моментите, които трябва да преодолея", добави фигуристката и подчерта, че целият процес я е научил, че животът на възрастните "може да бъде несправедлив в някакъв момент".

Кратката програма при жените във фигурното пързаляне ще се проведе днес по обяд българско време, а волната - на 17 февруари.