Камина подпалила „Кошарите”, не е Малката Бирма

Новият наемател на ресторанта Миро Гангстера плащал по 10 бона на Коко Динев, взел обекта след арестите на Бирмите

Новини
19:59 - 19 Октомври 2019
54864
Камина подпалила „Кошарите”, не е Малката Бирма

Пожарът в софийския ресторант „Кошарите”, който избухна днес следобед около 17 часа, е бил причинен от недобре ремонтирана камина, научи Lupa.bg. Покривът на заведението, което отскоро е с нов собственик, избухна в пламъци, а гъстият дим се стелеше из целия квартал „Лозенец” и бул. „Черни връх” и предизвика километрични задръствания в почивния ден.

Пожарът бе овладян бързо от екипите на пожарната, известно е, че са изгорели около 170 кв. метра покривна конструкция. Щетите са за около 30 000 лева, а според пожарникарите и криминалистите, не става въпрос за умишлен палеж, а за инцидент с наскоро ремонтирана камина в ресторанта.

Култовата през 90-те години на миналия век фолк кръчма „Кошарите” е собственост на хазартния бос Коко Динев, бивш съпруг на фолкаджийките Нелина, Анелия и Емилия и интимен партньор на дузина други. От няколко години Коко Динев отдава ресторанта под наем. Допреди няколко месеца заведението бе стопанисвано от Георги Станоев – Малката Бирма. Миналата есен обаче той изчезна от България, след като бе обявен за издирване от МВР заради разбити 4 нелегални фабрики за цигари. Неотдавна Малката Бирма бе задържан в Дубай и се очаква екстрадицията му.

Доскоро Георги Станоев - Малката Бирма стопанисваше прочутата фолк кръчма "Кошарите"

Докато той бе в неизвестност за властите, антимафиоти тарашиха преименуваното от „Кошарите” на „Сръбски ресторант „Бест” заведение. Впоследствие договорът за наем между Бирмата и Коко Динев бе скъсан, а бившия футболен бос намери нов наемател.

Преди 3 месеца ресторантът е бил взет от строителен бизнесмен от Костинброд с прякор Миро Гангстера. Въпреки крими прозвището си, бизнесменът бил порядъчен и коректен човек, но най-важното – чутовно богат. „Шофира „Майбах” и „Бентли”, основния му бизнес е свързан със строителство и саниране”, описват новия наемател на „Кошарите” посетители на ресторанта.

Миро Гангстера сключил контракт за 5 години, според който ще плаща 10 000 лева месечен наем, преименувал кръчмата на „Траянини кошари”, хвърлил и над 150 000 лева за ремонт на обекта. Очевидно е случил на калпави майстори, макар да е в бранша. Наскоро ремонтираната камина дала проблем и огънят бързо плъзнал по покривната конструкция.

Коко Динев с бившата си съпруга Емилия и синът им в "Кошарите". През 2012 г. бомба гръмна пред фолк кръчмата.

Това не е първия инцидент с „Кошарите”. На 15 август 2012 г. самоделна бомба, заложена пред входната врата на ресторанта, избухна в 4 след полунощ. Тогава Коко Динев бе собственик на „Локо” (Пловдив) и мнозина свързваха взрива с футболната му и хазартна дейност.