Кампания в Англия: Спрете да убивате лъвове за кеф!

Свят
22:39 - 15 Юли 2019
15947
Кампания в Англия: Спрете да убивате лъвове за кеф!

Британските медии подеха мащабна кампания за прекратяване на варварската практика за избиване на диви животни за удоволствие. За илюстрация те показаха болна двойка (квалификацията е на Daily Mirror - б.р.), която празнува убийството на достолепен лъв.

“Наричат го спорт, но какъв спорт е това? Лъвовете и другите великолепни представители на животинското царство се ограждат в затворено пространство и след това биват избити от клиенти, които плащат.”, недоумяват участниците в кампанията.

Медиите, подкрепени от политици, популярни личности и активисти настояват правителството да прекрати варварската практика и незабавно да забрани вноса на застреляни за удоволствие животни.

Кампанията призовава за промяна в международните правила, така че вносът на избити животни на Острова да не е освободен от строг контрол, особено за застрашените видове.

Повече от 1000 лъва биват избити всяка година, заедно с хиляди мечки, стотици слонове, носорози и крокодили, сочат черните статистики на екоактивистите. През последното десетилетие ловците на трофеи са внесли във Великобритания 2500 части от животни, включително главите и кожите на лъвове, гепарди, слонове, зебри и хипопотами.

Тази снимка на празнуваща убийството на лъв двойка разгневи британските медии и те подеха кампания за забрана на модерното варварство.