Канадци платиха 400 евро за 2 бири и стриди в мърляв коптор на Миконос

Прочутият рибай стек е 850 евро килото

Балкани
21:14 - 19 Юли 2024
4396
Канадци платиха 400 евро за 2 бири и стриди в мърляв коптор на Миконос

Добре дошли в ресторант DK Oyster в Миконос. Крайбрежният ресторант стана особено популярен по целия свят след като канадска двойка на почивка заяви, че са били таксувани 400 евро (£336) за една бира, един шприц и дузина стриди.

В отговор към "Дейли Мейл" обаче собственикът на ресторанта Димитриос Каламарас настоя, че заведението му е било несправедливо оклеветено от хипарка, която искала да яде безплатно, защото е била инфлуенсър.

DK Oyster обаче си е чисто и просто една крайморска барака. За разлика от обичайната практика в повечето таверни на гръцките острови, отвън няма изложени менюта. Няма и табели или друга видима марка, носеща името на ресторанта, пише в своя материал по случая таблоидът.

Вътре също няма показност: вместо официалното облекло за сервитьори, което бихте очаквали в ресторант от най-висок клас, мъжът носи сива поло тениска, която не изглежда да е прана наскоро, разказва журналистът от "Дейли мейл" Ник Крейвън.

Менюто изглеждаше като на всеки стандартен туристически гръцки ресторант, но беше направено аматьорската.

Това беше обикновен ламиниран пластмасов лист и въпреки че беше написан на английски, изглеждаше, че е съставен от някой, за когото е втори език, със странни фрази и изписвания като "папарделе с торта от сьомга“ или "панирано козе сирене“. 

Но когато погледнете цените, наистина останахме изненадани.

Варени зеленчуци струваха €19,80. Гръцка салата - националното им салата, обикновено струващо шест или седем евро на други места, беше на цена от 28,50 евро. Салата Цезар беше 34,80 евро.

И все пак ние все още бяхме в най-евтиния край на предложенията на DK Oyster.

Когато отидохме в раздела за месо или риба, цените стават буквално абсурдни.

Възможно е да си купите обилна чиния агнешки ребра в турски или гръцки ресторант в Лондон за 15 паунда. В DK Oyster обаче килограм от тях ще ви струва 285 евро (240 паунда).

Въпреки това в менюто имаше още по-скъпи продукти: пържолата рибай - описана като уагю, но без други бележки за произхода й, струваше 850 евро (715 британски лири) за килограм. 

Добавете гарнитура към вашата пържола от "златни листа и черен хайвер от белуга“ и ще очаквате 1850 евро за килограм (1555 британски лири) –  колкото една обикновена седмична почивка, включително и полета.

И морските дарове ни насълзиха очите не по-малко: омарът беше 295 евро за килограм, краката на кралския рак - "крака“, най-мършавата част от рака, - невероятните 385 евро.

Може би обаче е леко подвеждащо да се говори за килограми. Защото в дребен шрифт, в много дребен шрифт, в печат почти твърде дребен за четене, в долната част на менюто има предупреждение. "Всички цени се продават за 100 г, минималната поръчка е 480 г на чиния“.