Канадска фирма дава $100 000 за дегустатор на бонбони

От сладкарската къща съобщават, че вече са получили повече от 100 000 заявления

Любопитно
22:35 - 05 Август 2022
5741
Канадска фирма дава $100 000 за дегустатор на бонбони

Канадският онлайн магазин за бонбони Candy Funhouse предложи 100 хил. канадски долара годишна заплата за своя нов „мениджър на сладкарските изделия“. В работните му задължения ще влиза да опитва по 3500 бонбона месечно.

Офертата е отворена за всеки, който живее в Северна Америка и е навършил 5 години. В нея се посочва още, че кандидатът трябва да има „златни вкусови рецептори“ и „страст към сладкото“.

От сладкарската къща съобщават, че вече са получили повече от 100 000 заявления за две седмици. Интересното е, че 25% от кандидатите са деца, казва пресаташето на компанията.

По този повод в социалните мрежи американски потребител на име Матю Крукс коментира в Туитър, че 8-годишната му дъщеря е кандидатствала по обявата и за целта дори си е създала свой профил в LinkedIn. „Благодаря ви, @candyfunhouseca, че й помогнахте да научи колко е важно за работата силното CV, въпреки че тя е само на 8 години“, пише той.

От компанията добавят, че след като бъде назначен спечилилият конкурса, той ще може да се възползва от пълна зъболекарска застраховка.