КАНАДСКА ИНФЛАЦИЯ: Козунаците на Линда удариха 50 лева килото

Общество
15:35 - 23 Март 2022
6149
КАНАДСКА ИНФЛАЦИЯ: Козунаците на Линда удариха 50 лева килото

Kозунак, направен от ръцете лично на премиершата Кирил Петков Линда, тази година за Великден удря 50 лева килограма. Специалните празнични сладкиши тази година са по-скъпи заради всеобщата инфлация, но от заведението, собственост на министър-председателя, напомниха, че те са уникални за страната, защото не съдържат глутен. 

Линда отново меси 2 вида - със стафиди и плодове, или шоколад и бадеми и ги продава, в ограничени количества, в два варианта - 450 грама за 29 лева и 1000 грама за 49 лева. 

Поръчките започват от 11 април и приключват на Велика събота. Сводна продажба Линда Петкова не предвижда. 

На въпроса какво всъщност съдържат козунаци... без глутен, тя отговаря, че приготвя брашното си сама - от тапиока, ориз и картофи. За страдащите от диабет обаче тази комбинация също не е подходяща заради високия гликемичен индекс и на ориза, и на картофите. За съжаление, Петкова не приготвя нисковъглехидратни козунаци. 

Доста са запитванията на страницата й, която тя лично менажира, дали е възможно да се поръча празничен сладък хляб, без захар, но съпругата на министър-председателя се оказа, не ползва заместители на тръстиката. Средната дъщеря на семейството е пациент с диабет тип 1 и все пак стевията и агавето не присъстват в рецептите на Петкова.