Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че се развежда

През последните години Софи Грегоар-Трюдо рядко бе виждана редом до мъжа си

Новини
12:26 - 03 Август 2023
2311
Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че се развежда

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и съпругата му Софи се развеждат, съобщи самият той в профила си в Instagram. По думите му двамата са взели това решение след "много смислени и трудни разговори".

"Както винаги, ние оставаме близки, с дълбока любов и уважение един към друг и към всичко, което сме изградили и ще продължим да изграждаме", написа той. Премиерът Трюдо моли тяхното лично пространство да бъде уважено в името на благополучието на децата им.

Неговата съпруга Софи Грегоар-Трюдо също публикува сходен текст за раздялата в социална мрежа.

От канцеларията на канадския премиер потвърдиха, че двойката е подписала съответното правно споразумение, предаде Ройтерс, цитира БТА.

Двамата се запознават през 2002 г., когато Трюдо се завръща в Монреал след няколко години като преподавател във Ванкувър, припомня CNN официалната му биография. Двойката сключва брак през май 2005 г. и имат три деца - Ксавие, Ела-Грейс и Хедриън.

След като Джъстин Трюдо стана министър-председател на Канада в края на 2015 г., често бе придружаван от съпругата си на светски събития и посещения в чужбина, отбелязва Ройтерс.

През последните години обаче Софи Грегоар-Трюдо рядко бе виждана редом до мъжа си.

Двамата пътуваха до Лондон през май за коронацията на британския крал Чарлз Трети, а преди това заедно посрещнаха президента на САЩ Джо Байдън по време на посещението му в Канада в края на март.