Каналджия е причина за автомелето между Созопол и Бургас

Нелегалните сирийски мигранти били натъпкани и в багажника на колата

Новини
16:53 - 14 Август 2022
5061
Каналджия е причина за автомелето между Созопол и Бургас

Каналджия с "Ауди", превозващо 12 нелегални мигранти от Сирия, е причинил тежката катастрофа на пътя Созопол - Бургас. Малко преди КПП-то при местността  "Пода", 47-годишният шофьор от Грузия обърнал рязко посоката си на движение. 

Той започнал да се движи в насрещното, като малко преди района на „Ченгене скеле“ последователно блъснал странично четири автомобила. Няколкостотин метра по-нататък пък окончателно се забил челно в Нисан Кубистър.

Водачът на Аудито, непосредствено след инцидента, е избягал от местопроизшествието пеша заедно с превозваните от него мигранти. Те се укрили в близката гориста местност, докато шофьорът на блъснатия Нисан е берял душа в автомобила си.

Четири екипа от Граничен полицейски участък-Бургас, както и техни колеги от сектор „Специализирани тактически действия“ веднага предприели издирване и успели в рамките около 30 минути да открият групата. 

Установено е, че сирийците били натоварени на Аудито не само в купето, но и в багажника. Всички те са арестувани. Водачът на блъснатия Нисан пък е откаран с линейка към УМБАЛ-Бургас за уточняване на получените от инцидента травми.