Каназирева към Манолова: Евала, получихте си звездния миг! (НА ЖИВО)

Комисията по ревизия тръгна с разправии, Илчовски пристигна с охрана в парламента

Топ
17:34 - 07 Май 2021
5680
Каназирева към Манолова: Евала, получихте си звездния миг! (НА ЖИВО)

Комисията по ревизия, на която отново трябва да бъде изслушан бизнесмена Светослав Илчовски, тръгна със скандал и ново протакане на дневния ред. Депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева обвини шефа на звеното Мая Манолова, че разиграва политически цирк и си прави предизборна кампания в комисията, като организира зрелище с твърденията на земевладелеца. 

Разигравате политически цирк, Вие също сте участвала в управлението на страната. Ако манипулативно ще се вадят събития и ще се слушат разказа и само срещу управлението на ГЕРБ, губите обективност, заяви Каназирева.

Ясно е, че няма никакви писмени доказателства. Има един сигнал, без каквото и да е доказателство. Тази парламентарна комисия не може да се превърне в трибунал, години без съд и прокуратура да четем присъда, ядоса се депутатът от ГЕРБ.

Най-правилното е всеки сигнал да ги насочите към компетентните органи, а не само да слушаме разкази, по които не може да се докаже нищо. Всичко друго е предизборна агитация. Не знам как ще продължава тая комисия, като свърши времето на този парламент, допълни Каназирева.

Да бяхте съставили правителство, да влезете в министерствата, да вземете документи и да сезирате компетентните орган. Сега, пред камерите, това ви е предизборна кампания. Евала, вие си получихте звездния миг, само не виждам ролята на всички други партии, които ви осигуряват роля в това поредно зрелище, обърна се бившият областен на Пловдив към Манолова.

Уверявам ви, че комисията ще вземе решение по кой сигнал накъде ще се насочи, отвърна Манолова. 

Тома Биков пък упрекна Манолова, че са се разбрали да получат документи по скандалните разкрития на Илчовски, но такива няма. "Не сме получили никакви документи Трябва да импровизираме наш разказ по неговия разказ. Тази точка ще има публицистичен характер.", каза депутатът.

Ако другите са получили документи, а ние не, ще го приемем като провокация, отсече Биков.