Кънчо Стойчев: Камъни прехвърчат между двете страни на „Дондуков“

Актуални новини
11:13 - 25 Юни 2020
2289
Кънчо Стойчев: Камъни прехвърчат между двете страни на „Дондуков“

Политическата обстановка у нас се изостря. Не само искри - бих казал камъни прехвърчаха между двете страни на „Дондуков“. Така беше и миналата година, когато нямаше обявена пандемия. Обстановката се изостря поради факта, че бавно и полека навлизаме в предизборен период.

Това коментира пред "Фокус" социолог Кънчо Стойчев. Той подчерта, че има общо напрежение на политическата сцена в България, което не е свързано просто с коронавирусната криза, а е отпреди това.

Според него сблъсъците между президент и премиер са заради принципно сбъркан и нарушен диалог в страната ни. "Сега ще мине лятото и ще останат шест месеца до редовните избори - ако са редовни и не се стигне до предсрочни“, загатна социологът. Той добави, че отдавна страната ни няма общ дневен ред и общи цели пред обществото.

„Колкото да е имало престрелки между двете основни институции в периода, в който се стремяхме към НАТО и ЕС - имаше единение на нацията. Сега няма такива цели и оттам се получават тези сблъсъци, които в крайна сметка вредят на всички“, обясни Кънчо Стойчев. 

Той е на мнение, че час по-скоро страната ни трябва да изработи няколко национални приоритета, приети от всички след широк диалог в обществото, за да се върви напред.