Кънчо Стойчев: Оставката на Карадайъ не е изненада

Оставката показва къде е властовият център на ДПС, каза политологът Любомир Стефанов

Политика
20:40 - 07 Ноември 2023
6520
Кънчо Стойчев: Оставката на Карадайъ не е изненада

„Оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ не е изненада“, заяви пред bTV социологът Кънчо Стойчев.

По думите му прави впечатление, че подобни оставки били при провал на изборите, но сега не бил такъв случая. Той посочи, че Делян Пеевски е обичам след електората на ДПС. 

„Ако търсим мотиви за поисканата оставка, трябва да се сетим за особената чувствителност на Доган по отношение на председателите на ДПС с нашата южна съседка. Помним и предишния случай. Не бих се учудил и в този да става въпрос за подобно нещо. Пеевски е съвсем закономерно решение. Той е значително млад. Също така е ключов фактор в сглобката. ДПС е партия на стратегията. Може да очакваме интересни събития“, каза Стойчев. 

„Оставката на Мустафа Карадайъ показва къде е властовият център на ДПС. Ако някой си е мислел, че властта е споделена в тази партия, да му бъде ясно, че това не е така. По-скоро се делегира“, заяви в ефира на bTV политологът Любомир Стефанов.

„Карадайъ малко доброзорно си е подал оставката. Какви са причините той ще ни обясни. Ако не ни ги каже, ще клоним към това, че е изискана“,

По думите му Деля Пеевски е лицето на формацията и ще продължи да е така. Той посочи, че важните решения ги е обявявал Пеевски, а Карадайъ слязъл от ефира. 

„Когато те свалят от поста председател, не оставаш в партията. Може би ще остане да е депутат“, посочи Стефанов.