Кандидат-тъщата на обвиняемия младеж: Таксиджията е ударил първи

Ти какъв си бе?, държал се арогантно таксиметровият шофьор

Общество
15:02 - 11 Октомври 2022
2115
Кандидат-тъщата на обвиняемия младеж: Таксиджията е ударил първи

Първият удар е направил таксиметровият шофьор. 23-гофишното момче, обвинено за смъртта на таксиметровия шофьор, не е карало колата. Това каза майката на приятелката на обвиняемия 23-годишен мъж пред Би Ти Ви.

Момичето е управлявало автомобила в момента на инцидента. Семейството отрича версията за побой до смърт.

 "Първият удар е направил таксиметровият шофьор. Той не е карал. Дъщерята караше. Той е бил до нея. Влезнали са в еднопосочна улица. Те са си в законното право. Той е нарушителят. Момчето е казало „в нарушение си", да върне ли, нещо от тоя сорт. Назад е станала колона, достатъчно свидетели има, при което той излиза агресивно, момчето е било още в колата, и отива към него и започва да му крещи „Ти какъв си бе?“, „Ти ли ще ми кажеш, кой си ти, бе?“ Дъщерята звъни на полицаите. При което той се оттегля. Обадил се е по телефона на някой, защото за минути са дошли цяла тумба и вторият път се връща, момчето е излязло от колата и той го напада. При самоотбрана той го е бутнал, но не го е пребил, за да се стигне до смърт. Нека докажат експертизата да излезе", казва майката Даниела Найденова. 

На въпрос имало ли е удари от страна на приятеля на момичето, тя отговаря: Не, единствен път, където се е отбранил и го е докоснал, защото той го е нападнал. След като се е отдалечил от колата, където казват, че е паднал в тревата, тогава вече и циганите са дошли. Мен, ако ме бият, аз ще мога ли да взема телефон да звънна на брат ми или сестра ми? Стига с това малцинство. 

Майката е категорична, че 23-годишното момче не употребява наркотици и алкохол. "От година и половина аз го познавам, защото дъщеря ми ходи с него. Той дори цигари не пуши. Тренира си, никакъв проблем. Ако съм видяла нещо, първо аз ще реагирам и ще отдалеча дъщерята от момчето. Няма такова нещо", казва Даниела.