Канибал става готвач в английски затвор

Осъденият разкри, че би искал да работи и като психиатричен съветник

Свят
12:42 - 02 Септември 2019
5240
Канибал става готвач в английски затвор

Осъден британски канибал, който удуши две жени и яде от тях, получи работа в затвора, която не можеше да бъде по-иронична - готвач на колегите си затворници, пише Дейли мирър.

Връзката на Греъм Фишър с храната е толкова нездравословна, от всяка гледна точка той би се вписал във филм на ужасите. През 1998 г. удушава съседката си Клеър Летчфорд, отрязва парче плът от ръката й и я изяжда. Осем дни по-късно 75-годишната Берил О'Конър също е намерена удушена наблизо, но трупът й не е канибализиран.
В доклада на полицията се казва, че той е подпалил и двете жени, докато са били още живи.
По-късно, зад решетките в затвор с висока степен на сигурност в Бърдмур, Фишър призна, че е убил двете жени, което е довело до 21-годишна присъда. Прокурорите го определиха като "сексуален садист", се казва в статия на Дейли стар.

Докато е в затвора, Фишър продължил да преяжда, докато не достига тегло от 133 кг, което принуждава персонала да го облича със специални ленти за пристягане на стомаха на стойност над 18 000 долара.

Затворникът вече се занимава с готвене на храна за колегите си, включително приготвяне на пица, пилешко къри и торти.
"Обичам да готвя. Обичам да правя пилешко с къри. Моят личен лесен фаворит са сиренето, доматът и лукът на тост, приготвени във фурната“, казва той.
Фишър разкри, че би искал да работи като психиатричен съветник, за да „помогне на хората, преживели травма“, но призна, че „предвид неговото криминално досие е много малко вероятно“.