Канибала: В Барселона се води война

Затова посъветвах Чави да не избързва с решението си за треньор на отбора, заяви бившият нападател на каталунците

Спорт
17:52 - 30 Септември 2021
2992
Канибала: В Барселона се води война

Бившият голмайстор на Барселона Луис Суарес призна, че лично е посъветвал Чави Ернандес на този етап да не приема оферта за старши треньор на каталунците. След провала срещу Бенфика на “Камп Ноу” вече усилено търсят наследник на Роналд Куман, a легендата е сред набелязаните.

“Лично препоръчах на Чави да почака за Барса - призна нападателят на Атлетико Мадрид пред TVE. - От гледната точка на футболен фен, на фона на всичко това, което той стори като играч там, не мисля, че днес, утре или вдругиден е моментът да поема отбора. Чави е умен човек и вижда, че клубът е в затруднено положение, но трябва да изчака за точния момент”.

“Гледах мача срещу Бенфика и като професионалист ме боли да гледам как мои приятели са свели главите надолу. Неприятно ми е, защото имам чувства към Барса, както и към Ливърпул и Аякс”, продължи той.

Уругваецът пострада от настоящия треньор Роналд Куман, който при идването си го изгони. Според нападателят проблемите в клуба са огромни. “Там се води война, от която страдат самите футболисти. Не съм забравил как преди година ме отделиха да тренирам самостоятелно. Все едно бях 15-годишното хлапе, което създава проблемите в съблекалнята”, гневен е Суарес пред “Спорт”.