Кание Уест увеси нос, вече не е милиардер

Преди няколко дни Адидас решиха да прекратят договора си с рапъра

САЩ
22:45 - 27 Октомври 2022
3484
Кание Уест увеси нос, вече не е милиардер

Със сигурност Кание Уест не е много доволен от случващото се и фактът, че вече няколко големи компании прекратиха отношенията си с него.

Ясно е, че това нанася удар върху реномето на рапъра и може би дори неговото самочувствие, но се отразява и на музиката му. Според сп. Варайъти след антисемитските му изказвания стриймванията на песните на Уест бележат спад с 23%.

Радиата в САЩ също са намалили пускането на парчетата му. По-осезаем обаче е ефектът върху банковата му сметка.

Преди няколко дни Адидас решиха да прекратят договора си с рапъра, който заяви преди това в подкаста Drink Champs, че може да говори каквото си поиска, и те не могат да се откажат от него.

Според Форбс, от раздялата си с Адидас рапъра е загубил 1.5 милиард долара и всъщност вече не е милиардер. И така състоянието му пада на 400 милиона долара.

Тези милиони Кание Уест дължи на инвестиции в недвижими имоти, пари в брой, музикалния си каталог, както и от факта, че притежава 5% от Skims - компанията за бельо на бившата си жена Ким Кардашиян.

От 2020 г., когато за първи път попадна в списъка на милиардерите на Форбс със състояние от 1 милиард долара, Уест е писал на списанието, че не могат да смятат и всъщност има поне 3 милиарда долара.