Канна Рачева: Полицията ни пръскаше с малки шишенца със сълзотворен газ

Актуални новини
10:42 - 02 Септември 2020
7742
Канна Рачева: Полицията ни пръскаше с малки шишенца със сълзотворен газ

Екип на Би Ти Ви, който отразява протеста пред Народното събрание, пострада след като полицията използва лютив спрей срещу демонстрантите. Десетки други граждани също пострадаха.

По време на мелето пред жълтите павета криминалният репортер на медията Канна Рачева и операторът от bTV Новините Борислав Мавров бяха напръскани в очите със сълзотворен газ.

Борислав Мавров е бил откаран с линейка в ИСУЛ, след като беше обгазен и почти не виждаше заради лютивия спрей, стана ясно от думите на Канна Рачева, която предаваше на живо по Би Ти Ви. Колегата вече се чувства по-добре.

Канна Рачева разказа, че по време на избухнало напрежение между полицията и демонстрантите униформените извадили малки шишенца с газ и започнали да пръскат протестиращите, като много от тях, както и екипът на Би Ти Ви са пострадали.

На въпрос на журналистката какъв точно газ използват тя не получила отговор. "Вие сте с шлемове, ние сме без. Защо го правите?", обърнала се репортерката към жандармерията.

Канна Рачева каза, че вече се чувства по-добре след първоначалното зашеметяване, но все още чувства парене в очите. Тя първа се е притекла на помощ на обгазения колега, като върху очите му е сложила намокрена с вода кърпа.