Кантона лъсна гол и с царска корона в клип на Лиъм Галахър ( ВИДЕО И СНИМКИ)

Топ
15:18 - 04 Февруари 2020
5790
Кантона лъсна гол и с царска корона в клип на Лиъм Галахър (ВИДЕО И СНИМКИ)

Скандалното момче на английския футбол - Ерик Кантона, който пред 1997-ма прекрати състезателната си кариера, отново влезе в полезрението на критици и фенове. 53-годишният французин се появи в музикален клип, който за три събра близо милион и половина гледания в платформата Ютюб. 

Канто - със своята неизменна брада, която не я бърсне от години, стана част от песента на Лиъм Галахър - "Once". Британецът е по-малкият брат на Ноел, с който поставиха основите на нашумялата в началото на 90-те група Oasis.

Братя Галахър са известни и с факта, че са луди по Манчестър Сити - големият съперник на Юнайтед, където преминаха най-плодотворните години на Ерик Кантона. Роденият в Марсилия французин не един и два пъти вкарваше голове на Гражданите с екипа на Червените дяволи, а когато имаше възможност да се заяде с тях - на и извън терена, винаги го правеше.

Явно за изкуството пречки няма, а екстравагантността на Лиъм Галахър доказва това, поверявайки главната роля на Канто в своя клип. Там Ерик се вживява на кралска особа, харесваща виното. Дворец, балдахинов халат, който южнякът съблича по едно време, за да облече кралските си одежди и да сложи короната на главата си.

В клипа Кантона е буфосинхронист - той "пее" парчето, а гласът на 47-годишния Галахър е подложен отдолу. 

Ефектът наистина се е получил, а коментарите за песента са ласкави и добри, като никой не подхваща темата за враждата между Юнайтед и Сити. Или поне не по груб начин. 

"Това е типичната сутринт за Кантона - той и идея си няма, че има камера около него, непринуден е, въобще не му пука", пише Рий Нил.

"Ерик надминава стадния принцип на футбола и показва, че не е част от едно племе. Затова той е идол на едно цяло поколение", констатира Матю Шимуел.

"Никога не съм си представял, че 11 години след разпадането на Oasis отново ще слушам Лиъм. И ще му се кефя повече от Ноел", е мнението на друг потребител на Ютуб.

"Един залязващ фен на Сити дава роля на легенда на Юнайтед във видеото си?! Насладете се!", пише Гари Б. 

Дарън Томас изглежда обобщава нещата много просто: "Близо милион гледания за ден! Лиъм наистина се справя много добре и дано продължава така. Той е наистина жива легенда на музиката. Дано това парче стане голям хит!"

"Велико, връща ме към средата на 90-те! Много тъга има в мелодията... Аз, Лиъм и Ерик бяхме млади по едно и също време. Истинските крале на Манчестър! О, Боже, липсват ми 90-те!", е едно от най-добрите мнения за песента "Once", видяла бял свят на 31 януари.