Кантората на Лена прилапала 50 000 евро и от "Сердика спортни имоти"

Правна кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ не дава отчети на ССИ за свършеното по договора

Политика
15:46 - 23 Май 2024
5112
Кантората на Лена прилапала 50 000 евро и от "Сердика спортни имоти"

Одумваният от години договор между кантората на Лена Бориславова и Българската банка за развитие съвсем не е единственият, който правна кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ има с държавно дружество. Работодателите на Ленчето имат контракт за 50 000 евро без ДДС и със "Сердика спортни имоти", подписан на 25 май 2022 г., по време на кабинета „Петков“.

Предметът на договора е правно обслужване относно структуриране и реализация на проект за преизграждане на стадион „Българска армия“ и не надхвърля компетенцията и квалификацията на юрисконсулта на дружеството, твърдят от „Сердика Спортни имоти“, което поставя въпроса защо е било нужно да се наема външен консултант срещу огромна.

В крайна сметка са преведени 27 000 евро на кантората, вместо 50 000. Причината – липса на финансови средства на дружеството, което след това плащане остава без пари да си плати данъците към Столична община.

Правна кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ не дава отчети на ССИ за свършеното по договора, липсва и последваща кореспонденция за извършена работа. Крайната задача не е изпълнена и няма отчетени документи по договора.