Капанът за убиеца с аудито щраква

Крими
12:28 - 06 Юли 2022 (обновена)
5618
Капанът за убиеца с аудито щраква

Стеснява се кръгът относно местонахождението на Георги Семерджиев, причинил смъртта на две млади момичета в София.

Това каза заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред журналисти от мястото на инцидента.

На 11 юни столичната Пътна полиция е взел книжката на Георги Семерджиев заради употреба на 2 вида амфетамини. Той е издирван за зловещата катастрофа, при която снощи в София загинаха две момичета на 22 и 26 години.

Преди 3 седмици Семерджиев е бил спрян от патрул в столичния кв. "Студентски град", защото имал неадекватно поведение на пътя. При проверката, полицаите открили наличието на двата вида дрога. Веднага взели книжката му, която се оказала швейцарска. С нея не спрял да не спазва правилата. Имал 84 взети контролни точки. Една шофьорска книжка има 39.

Оказало се, че това не е първият път, в който Семерджиев е с взета книжка. Столичната Пътна полиция му взела българското свидетелство за управление през 2014 година заради алкохол. Тогава бившият футболист, играл в "Левски" и "Спортист" (Своге) си извадил швейцарската.

Криминално проявеният бивш ритнитопковец има 6 фиша и 50 наказателни постановления. Заради дрогата в прокуратурата е образувано досъдебно производство. Мъжът се издирва заради катастрофата снощи, при която уби 2 момичета.

Семерджиев не за първи път превзема заглавията по всички грешни причини. Той бе задържан през 2010 г. по подозрение за участие в уредени футболни мачове.

През тази година е излязъл от затвора Георги Семерджиев, който полицията издирва за катастрофата от снощи в София с 2 жертви.

Извергът е бил осъден на 8 месеца затвор за разпространение на дрога. В края на миналата година Софийският градски съд е одобрил споразумението между него и прокуратурата. Мъжът е излежал цялото време, а не е пуснат предсрочно. Това е станало, след като му е приспаднато времето, прекарано в ареста.