Кара-Мурза за Путин: Отвратителен, страхлив старец

Верен приятел на Алексей Навални, опозиционният водач беше близък и с Борис Немцов

Русия
14:30 - 22 Февруари 2024
1861
Кара-Мурза за Путин: Отвратителен, страхлив старец

След смъртта на водещия критик на Кремъл Алексей Навални в затвора друг изтърпяващ присъда руски опозиционер Владимир Кара-Мурза призова днес руснаците "да не се отчайват" и да продължат борбата за демокрация, съобщи АФП.
 
"Все още не мога да се примиря с това, което се случи, нито рационално, нито емоционално. Ако обаче се поддадем на мъката и отчаянието, това ще бъде точно каквото те искат. Нямаме право да го правим, дължим го на нашите загинали другари", подчерта Кара-Мурза, говорейки на съдебно заседание чрез видеоконферентна връзка.

Верен приятел на Алексей Навални, Владимир Кара-Мурза беше близък и с Борис Немцов - друг опозиционер, убит в близост до Кремъл през 2015 г., припомня АФП.

Кара-Мурза успя да генерира послание, което бе качено във вторник в социалните мрежи от екипа му.

"Отговорност за смъртта на Алексей Навални носи лично Владимир Путин, тъй като Алексей беше негов личен затворник", категоричен бе той.

"Един отмъстителен, страхлив, алчен старец поддържа смъртната си хватка, като унищожава всичко, което възприема като заплаха за властта си", отбеляза дисидентът, имайки предвид лидера на РФ.

Кара-Мурза, който има руско и британско гражданство, беше осъден на 25 години затвор, след като беше обвинен в държавна измяна, разпространение на "невярна информация" за руската армия и поддържане на връзки с "нежелана организация", посочва БТА.