Карачаканов: Апартаментгейт е заради битката за главен прокурор

Не приемам да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката и да биеш, каза вицепремиерът

У нас
09:54 - 14 Април 2019
1317
Карачаканов: Апартаментгейт е заради битката за главен прокурор

„Целта на скандала с апартаментите не са местните избори, а битката за нов главен прокурор. Виждате, че бяха ударени и хора от съдебната система, които са потенциални кандидати за нов главен прокурор. Цветан Цветанов беше косвена жертва в този сценарий”, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви. Според него няма предпоставки за оставка на правителството, защото скандалите са част от всяка предизборна кампания.

Освен скандала с имотите на властта войводата коментира и ексцесиите в Габрово и напрежението в управляващата коалиция.

"И аз съм правил протести срещу циганската престъпност. Но не приемам младежи с качулки да нападат полицията. Не можеш да бориш циганията с цигански работи", Красимир Каракачанов. Според него шефът на полицията в града е допуснал грешката тримата биячи да бъдат освободени от ареста, което доведе до ескалация на напрежението.

„Не приемам да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката и да биеш. Затова, когато замествах премиера, наредих полицията да действа безкомпромисно. Подобни проблеми с ромските малцинства не могат да се решат само от МВР, а и от общинската власт“, продължи вицепремиерът.

„Враждата между Валери Симеонов и Николина Ангелкова е отдавна и ми е неудобно да коментирам коалиционните си партньори“, каза още Каракачанов.