Карадайъ: България има нужда от стабилна власт, за да привлича инвестиции

Лидерът на ДПС събра стотици във Варна на предизборен хепънинг

Политика
15:43 - 15 Септември 2022
1915
Карадайъ: България има нужда от стабилна власт, за да привлича инвестиции

Властта идва от хората и е за хората. Властта идва от народа и е за народа. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Варна, където водач на листата на Движението е Ерджан Ебатин.

Когато народът ни е гласувал доверие и ни е изпратил в Народното събрание да решаваме проблемите му, ние сме длъжни да го правим. А не да се противопоставяме и да чертаем разделителни линии, категоричен бе Карадайъ.

Държавата има нужда от стабилност - стабилност в политиката, във властта, в законодателството. Когато имаме стабилна политическа власт и стабилно законодателство, можем да вземаме адекватни решения и да решаваме проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС. И обясни, че стабилната политическа власт дава гаранция на инвеститорите.

Нито един инвеститор няма да дойде в политически нестабилна държава, защото няма да има сигурност за своите инвестиции. Има ли стабилно управление, законност, демокрация, спазват ли се правата и свободите, инвеститори ще има. А това означава сигурни работни места и сигурни доходи. Оттам следва плащане на осигуровки и данъци, пълни социални фондове, плащане на пенсиите, подчерта Карадайъ. Той допълни, че при липса на стабилност няма инвестиции, няма работни места и младите хора търсят препитание в чужбина. Но, когато го намерят, плащат данъци и осигуровки в други държави и България остава без средства за решаване на проблемите.

България има нужда от стабилно управление и от стабилно законодателство, а не безотговорно да ни говорят, че ще има избори през два-три месеца, категоричен бе Карадайъ. По думите му кризите не могат да бъдат преодолени, докато има политическа криза в България.

Лидерът на ДПС припомни как над 250 топ политици от 68 държави се събраха в София на заседанието на Либералния интернационал, който избра с огромно мнозинство Хамид Хамид за свой вицепрезидент.

Независимо, че на медиите и партиите у нас форумът не бе интересен, защото домакин бе ДПС, международните оценки за Движението са факт, заяви Карадайъ. И разказа как когато отиде в Брюксел премиерите от либералното семейство го питат защо България - най-бедната страна в ЕС, не се възползва от заделените за нея 60- млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделие и оперативните програми.

Питат ме защо не вземаме тези пари, не ви ли трябват, сподели Карадайъ. И припомни как всички оперативни програми от първия и втория програмен период бяха написани от експертите на ДПС в управлението Хасан Адемов, Джевдет Чакъров, Бюрхан Абазов, Атидже Вели, Искра Михайлова, Станислав Анастасов.

С омраза и реваншизъм не може да се управлява, управлява се с акъл. Пред камерите всички казват, че не искат с ДПС, но когато микрофоните ги няма, чукат на нашата врата, защото експертизата е в ДПС, заяви Карадайъ. И допълни, че сега най-важни са земеделските оперативни програми, за да осигурят продоволствената сигурност.

Експертизата е в ДПС, опитът е в ДПС, големият ключ за решаване на проблемите и преодоляването на кризите е в ДПС. Евросредствата, които стоят в Брюксел, чакат експертизата на ДПС във властта, за да дойдат в България, подчерта председателят на Движението.

Ситуацията е трудна, сложна и тежка. Трябва да бъдем много мобилизирани и много активни като български граждани. И да гласуваме с № 1, за да има стабилно управление в страната, призова Мустафа Карадайъ.