Карадайъ: Днес приключва унижението на Народно събрание

Политика
11:29 - 25 Март 2021
3229
Карадайъ: Днес приключва унижението на Народно събрание

Най-хубавото на днешния ден, е че приключва мандата на това Народно събрание. Днес приключва унижението на институцията Народно събрание. Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание. Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони, преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане. Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.

Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод закриването на 44 Народно събрание. От ДСП не прозинесоха декларацяи и имаше само трима депутати в зала.

"Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят. Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, рогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията" казва още той.

"За да се случи това, трябва на направим рестарт на държавността - държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса. В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети", завършва Мустафа Карадайъ.