Карадайъ: ДПС показа как може да обединява със състрадание

Новини
10:44 - 07 Март 2023
959
Карадайъ: ДПС показа как може да обединява със състрадание

"България доказа как в кризисна ситуация може да се обедини с мащабната дарителска кампания срещу опустошителното земетресение. Видяхме как ДПС може да организира и чрез това да обединява българското общество с милосърдие и състрадание. Сега, в кризисната ситуация, пак трябва да сме в основата на обединението – този път в търсене и намиране на решения на проблемите на хората."

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Велико Търново, в която участваха заместник-председателят на партията Йордан Цонев, който е водач на листата на ДПС за региона, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и експертът по социална политика Хасан Адемов.

Карадайъ благодари на всички български граждани, независимо от етнос и религия, които са дарили за пострадалите от земетресението в Турция.

"Някои политици се опитват да налагат своя дневен ред, но дневният ред на хората са инфлацията, обедняването, сигурността на работните места. Всички тези въпроси чакат политическото си решение", каза Карадайъ.

Той припомни, че нито сме се възползвали от Плана за възстановяване и устойчивост, нито са тръгнали оперативните програми. 

"Няма как без инвестиции да преодоляваме инфлацията. Това не става с лозунги и лепене на етикети на политическите опоненти", категоричен е Карадайъ.

"Отмина времето на лозунгите и популизма. Време е за ДПС", заяви председателят на ДПС.

Той обяви, че ДПС поема ангажимента дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците и посочи как ще стане това.

"С разум да направим нужния анализ и сканиране на икономическата и социална политика и после пак с разум да се намерят правилните решения. Отговорност – и лична, и колективна, и партийна, и парламентарна, за да можем решенията да ги материализираме в реалния живот на хората. Диалог, който да намери съгласието, обединението, заедността и в обществото, и в политиката, и в парламента. Само така ще можем да решаваме устойчиво проблемите и да развиваме икономиката си ускорено и да догонваме средноевропейските стандарти на живот", заяви Мустафа Карадайъ.

"Нищо в българския парламент не става без ДПС! ДПС е интелект, опит и сила!", заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. И подчерта: "ДПС най-сериозната партия!".

"Две години няма мнозинство, няма правителство. Но в тези две години, въпреки тежките думи, които се изричат срещу нас, въпреки езика на омразата, който продължава и е характерен за български политически живот с изключение на нашата партия, нищо в българския парламент не става без ДПС, нищо", категоричен бе зам.-председателят на 48-ото НС.

"В тези две години: започва да се прави бюджет - без ДПС не става, започват да се гледат важни закони за компенсациите на бизнеса, на хората, за преодоляване на кризата - без ДПС не става", продължи Цонев.

"Уверявам ви, че не става въпрос за гласовете на ДПС. Става въпрос кой да менажира процесите. А процесите ги менажираха хората от ДПС", подчерта зам.-председателят на партията.

"ДПС е интелект, ДПС е опит, ДПС е сила! ДПС е абсолютно непреодолим фактор в българската политика", заяви Йордан Цонев.

"Трябва да сте горди с нашата партия, дори когато не сме в управлението, дори когато говорят по наш адрес лоши неща. Говорят, защото така са свикнали, защото нямат философия, защото нямат лице. Тяхното лице е да говорят срещу", каза още Йордан Цонев.

"Ние ще направим всичко възможно да има правителство", увери Цонев. И подчерта: "Много е трудно да обясниш на външен наблюдател как с 35 - 40 депутати ще наложиш волята си пред 240. Това става с можене, с авторитет на всички нива, с експертиза, с визия за бъдещето, с лидери, които знаят, какво и как да направят. Това е нашата партия. Затова сме толкова силни, затова ги дразним".

"Имаме самочувствие, имаме сила, имаме връзка с вас, знаем какво правим. Имаме представителство на всички нива, уважавани сме в Европа, уважавани сме във Вашингтон, уважавани сме в Анкара, уважавани сме в Атина, уважавани сме навсякъде", обобщи Цонев. И призова съпартийците си да работят така, че ДПС отново да има двама народни представители от Велико Търново.