Карадайъ: ГЕРБ искат да се борят с хаоса , който сами създадоха

Дойде време да сменим етикета на досегашната политика - омраза, разделение и реваншизъм

Топ
12:06 - 19 Септември 2022
2091
Карадайъ: ГЕРБ искат да се борят с хаоса, който сами създадоха

Дойде време да сменим етикета на досегашната политика – омраза, разделение, реваншизъм, противопоставяне. Дошло е времето за диалог и съгласие вместо омраза и реваншизъм. За стабилна власт, която да е на основата на национални приоритети, а не на лъжи, за да осигури сигурност за доходи, работни места, пенсии и инвестиции. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив.

Етикетът на досегашната политика дойде още преди 13 години, когато Борисов каза: Аз съм прост и вие сте прости и затова ме избирате. Сутрин говореше едно, на обяд – второ, вечерта – трето. Символът на управлението, на власт и институция стана джипката. Нямаше цели, приоритети, а прищевки, заяви Карадайъ и добави:

Този модел създава хаос, руши се държава, държавност и демокрация. И днес тези хора казват - ние ще се преборим с хаоса. Кой хаос? Който самите те го създадоха. Нещо повече, създадоха условия да дойдат едни хитреци, по-скоро лъжци, да се опитат да направят лъжата правило, норма на поведение. Нарушиха Конституция, за да влязат в политиката и във властта. Назоваха се „Промяна”, но вместо да променят модела ГЕРБ, направиха по-лоша версия. Изложиха дори Харвард с техните лъжи и за няколко месеца се самосвалиха, каза Карадайъ.

Той припомни народната поговорка - "не е виновен този, който яде зелника, а който му го дава“.
Позволихме си лукса да гледаме как се прави политика на противопоставяне, на разделение и на омраза. Но търпението не е безкрайно, добави Карадайъ. Той заяви, че когато хората имат проблем в къщата си, викат най-добрите майстори.

„България е нашият общ дом, а някой се опитва да ни каже, че няма майстори. Майсторите са в ДПС и сме го доказвали много пъти досега. Докарахме демокрацията, посочихме приоритети на България, направихме така, че когато бяхме във властта през 2004 година България стана член на НАТО и през 2007-ма, когато пак бяхме във властта, станахме членове на ЕС. За 8 години в управлението на страната инвестициите стигнаха до 6-7 милиарда евро на година, стопихме с 16 милиарда дълга, който после за 10 години управление на ГЕРБ се натрупа с нови 20 милиарда, а при ПП задълженията нараснаха за 9 дни с 9 милиарда. Написахме оперативните програми за първите два програмни периода, а сега от две години нямаме нито План за възстановяване и устойчивост, нито европрограми”, заяви още Мустафа Карадайъ.

ДПС е единствената партия, която работи за спасяване на държавата от кризите. Разбраха го вече и останалите партии, които само допреди 15-20 дни чертаеха разделителни линии, а сега вече искат да работят с нас, заяви водачът на листата на ДПС в Пловдив Танер Али.
Той обяви и причината за тази промяна. Те знаят, че без ДПС няма решаване на кризите, няма да има смъкване на цените на нафтата и на електричеството, няма да има успешно управление на страната. Също така знаят, че ако ДПС не е в управлението, пак отиваме на избори, категоричен е Танер Али.
Ние сме хората, които ще променим България, защото сме го доказвали няколко пъти в историята на ДПС, каза още Танер Али.